تبلیغات
کلیه دروس سال دوم راهنمایی - سوالات فصل هشتم حرفه و فن(صنایع غذایی-دام پروری-باغبانی)
کلیه دروس سال دوم راهنمایی
افرادکارآمدمی گویند:همین که هستم خوبم ولی بایدبهترباشم.
یکشنبه 2 بهمن 1390

سوالات فصل هشتم حرفه و فن(صنایع غذایی-دام پروری-باغبانی)

یکشنبه 2 بهمن 1390

نوع مطلب :حرفه و فن، 
نویسنده :پویا مهرویی

برای مشاهده به ادامه ی مطلب بروید.

فصل 8 (صنایع غذایی)

1- صنایع غذایی را تعریف كنید .

به مجموعه فعالیت هایی كه برای تهیه و نگه داری بهداشتی غذاها مانند : خشك كردن ، پاستوریزه كردن ، كنسرو كردن ، بسته بندی كردن ، منجمد كردن و ... انجام می گیرد ، صنایع غذایی می گویند .


2- كنسرواسیون یا نگه داری غذا را تعریف كنید ؟

هر علمی كه نگه داری غذا را طولانی كند .


3- ساده ترین روش كنسرواسیون چه نام دارد ؟ مثال بزنید .

حرارت دادن مانند : پاستوریزه كردن شیر .


4- تركیبات اصلی شیر را نام ببرید.

آب ، چربی ، پرتئین ، قند شیر یا لاكتوز و مواد معدنی


5- نام قند موجود در شیر چیست؟

لاكتوز


6- بهترین جانشین شیر مادر استفاده از شیر گاو است.


7- اصول نگهداری غذا در كلیه ی روش ها به 3 اصل اساسی استوار است.نام ببرید؟

1- از بین بردن میكروب ها یا جلوگیری از فغالیت آنها

2- از بین بردن عوامل مؤثر در فساد ؛ مانند اكسیژن.

3- بسته بندی مناسب برای جلوگیری از آلودگی مجدد غذا به میكروب ها و جلوگیری از ورود اكسیژن.


8- پاستوریزاسیون چیست؟

حرارت دادن یك ماده غذایی (معمولا مایع ، مانند : شیر ، سركه ، آب ، میوه و...) در درجه حرارت (زیر 100 درجه سانتی گراد) و مدت مشخص و سرد كردن سریع آن.


9- عمل پاستوریزاسیون به 2 دلیل انجام میگیرد.نام ببرید.

1- میكروب های بیماری زای ماده ی غذایی ( مانند : میكروب سل) از بین برود.

2- با كاهش میكروب و آنزیم ، طول عمر مواد غذایی افزایش یابد.


10- چرا شیر را بعد از عمل پاستوریزاسیون باید بلافاصله در محل خنك نگهداری كرد؟

در غیر این صورت ، به دلیل وجود میكروب های غیر بیماری زا به سرعت دچار فساد میشود.


11- مراحل تولید شیر پاستوریزه را به ترتیب بنویسید.

1- دریافت شیر خام 2- صاف كردن 3- سرد كردن 4- نگهداری شیر خام در تانكهای ذخیره 5- كارگاه پاستوریزاسیون شیر


12- انواع روش های نگهداری شیر را نام ببرید.

1- استرلیزه كردن 2- تغلیظ 3- شیر خشك 4- ماست 5- كره 6- خامه 7- پنیر


13- چه عواملی موجب فساد مواد غذایی میشود؟

رطوبت – نور – گرمای نامناسب – سرمای نامناسب – ظروف نامناسب – موجودات ذره بینی – گذشت زمان – اكسیژن هوا – حشرات و جوندگان و آنزیمهای طبیعی مواد غذایی


14- برای نگه داری مواد غذایی از چه روش هایی استفاده میشود؟

پاستوریزه كردن – استرلیزه كردن – خشك كردن – نمك سود كردن – دودی كردن – منجمد كردن – تغلیظ و...


15- هدف از استریل كردن چیست؟

هدف از استریل كردن غذاهای بسته بندی شده در قوطی ها و شیشه ها ، این است كه محتوای آنها در شرایط انبار داری و پخش و تولید و فروش ، تغییر حالت ندهد و فاسد نشود تا بتوان مدت طولانی تری آنها را نگهداری كرد.


16- چگونه استریل كردن مانع فساد مواد غذایی میشود؟

در عمل استریل كردن كلیه ی آنزیم ها و موجودات زنده ی ماده ی غذایی و هوای بین آنها و نیز قوطی كنسرو كه ممكن است با فعالیت خود سبب تغییراتی در غذا شوند ، از بین میروند.


17- اكثر باكتری ها در چه دمایی از بین میروند و بعضی آنها تا چه دمایی میتوانند مقاومت كنند؟

اكثر باكتری ها در دمای 85 الی 93 درجه سانتی گراد از بین میروند. ولی برخی از آنها در حرارت 100 درجه مقاومت دارند.


18- برای از بین بردن كلیه ی میكروب ها به چه حرارتی نیاز است و چه مدت باید حرارت داد؟

برای از بین بردن كلیه ی میكروب ها به حرارتی به میزان 121 درجه سانتی گراد به مدت 15 دقیقه نیاز است.


19- پنیر چگونه به دست می آید؟

فرآورده ای است كه بعد از انعقاد پروتئین و خروج آب پنیر چه به صورن تازه و چه به صورت رسیده شده به دست آید.


20- پنیر ها را بر حسب میزان رطوبت و چربی به انواع مختلف تقسیم میكنند.


21- انواع پنیر را بگویید.

نرم – نیمه سخت – سخت یا كم چربی و پر چربی.


22- پنیر پرورده چیست؟

بعضی از انواع پنیر از مخلوط كردن و پخت چند نوع پنیر حاصل میشود.


23- برای به دست آوردن پنیر خوب شیر باید دارای چه ویژگی هایی باشد؟

شیری كه در تهیه ی پنیر از آن استفاده میشود ، باید كاملا تازه ، سالم و تمیز باشد و هیچ گونه بوی نامطبوعی نداشته باشد.نباید از شیر دام بیمار یا تحت درمان برای پنیر سازی استفاده كرد.


24- مراحل تولید پنیر را به ترتیب بگویید.

1- دریافت شیر خام پس از انجام كنترل های لازم

2- صاف كردن شیر با استفاده از نیروی گریز از مركز

3- پاستوریزه كردن در دمای 73 درجه سانتی گراد به مدت 15 دقیقه

4- سرد كردن شیر تا دمای 37 درجه سانتی گراد

5- افزودن مایع پنیر به شیر برای دلمه كردن شیر

6- برش دلمه به اندازه های مناسب

7- آب گیری از دلمه به وسیله ی قالب های مناسب سوراخ دار

8- غوطه وری در آب نمك

9- بسته بندی در حلب همراه آب نمك و یا بسته بندی در نایلون های وكیوم شده

10- نگه داری شیر در شریاط مناسب برای رسیدن پنیر ( حدود 14 تا 18 درجه سانتی گراد به مدت 1 نا 4 هفته)

11- نگهداری شیر در سرد خانه در دمای كمتر از 10 درجه سانتی گراد تا هنگام فروش


25- در استفاده از شیر به چه نكات ایمنی باید توجه كرد؟

1- از نگهداری شیر خام پرهیز كرده ، بلافاصله آنرا پاستوریزه كنید

2- مدت نگهدای شیر پاستوریزه در یخچال ، زمستان حد اكثر سه روز و تابستان دو روز است

3- شیر را هنگام مصرف بجوشانید و در صورت تغییر یافتن شكل و رنگ آن (بریده یا دلمه شدن) از مصرف خودداری كنید

4- در صورت داشتن دما سنج مایعات ، از یكی از روش های ذكر شده برای پاستوریزه كردن شیر استفاده كنید.در غیر این صورت شیر را ضمن به هم زدن تا زمانی جوش آید حرارت دهید و به مدت 10 دقیقه در این حالت نگه دارید.

5- بعد از حرارت بلافاصله شیر را خنك كنید و در یخچال بگذارید.


فصل 8 (دامپروری)

1- دامپروری را تعریف كنید.

نگه داری و پرورش دام.


2- به چه حیواناتی دام می گویند ؟

به حیواناتی نظیر گاو ، گاومیش ، شتر ، گوسفند، بز ، اسب و ... دام گفته می شود.


3- چه عواملی در پرورش دام باید رعایت شود كه موجب سلامتی دام و افزایش محصول گردد؟

1- بهداشت و درمان

2- تغذیه

3- تولید مثل و اصلاح نژاد


4- چرا در بهداشت و درمان دام پیش گیری مهم تر از درمان است؟

زیرا در صورت بروز بیماری در یك دام علاوه بر این كه خطر بیماری ، گله را تهدید می كند ، حتی ممكن است منطقه را نیز آلوده نماید و موجب مرگ و میر دام و كاهش محصول شود .


5- دو بیماری نام ببرید كه از طریق مصرف گوشت آلوده یا تماس دام بیمار به انسان سرایت می كند؟

سل و سیاه زخم


6- رعایت موارد بهداشتی در پرورش دام به چند دسته ی كلی تقسیم می شود؟ آن ها را بنویسید.

دو دسته

الف- بهداشت دامداری ( جایگاه نگه داری دام )

ب- بهداشت انفرادی دام


7- به طور كلی محل زندگی دام در سلامت و در نتیجه افزایش محصول تاثیر به سزایی دارد.


8- در بهداشت انفرادی دام به چه مواردی توجه می شود؟

1- تمیز بودن دام 2- شستشو 3- ضد عفونی 4- تیمار كردن 5- پشم چینی 6- كرك چینی 7- واكسینه كردن دام ها علیه بیماری ها


9- تیمار كردن یعنی چه؟

تمیز كردن پوست دام از آلودگی


10- چرا دام را تیمار می كنند؟

این اعمال در سلامتی ، شادابی و بالابردن تولید دام ها مؤثرند.


11- از بیماری های مشترك بین انسان و دام سه نمونه نام ببرید.

سل ، تب مالت ، سیاه زخم و ...


12- مواد غذایی مورد استفاده در تغذیه دام به چند دسته تقسیم شده ؟ آن ها را بنویسید.

دو دسته : الف- مواد علوفه ای ب- مواد غذایی متراكم ( كنسانتره )


13- منظور از مواد غذایی متراكم چیست؟ نام دیگر آن را بنویسید.

به موادی گفته می شود كه دارای انرژی زیاد و سلولز كم ( فیبر كم) باشد ؛ مانند جو ، گندم، سبوس گندم ( پوسته ی گندم ) ، ذرت ، سویا و ... .


14- تولید مثل چه نقشی در دامپروری دارد؟

كلیه ی موجودات زنده با تولید مثل ، سبب بقای نسل خود می شوند و موجب اسرار حیات در نسل های بعدی می گردد.

فصل 8 (باغبانی)

1- چه عواملی باعث شده است كه انسان به گیاهان توجه كنند؟

مصرف دارویی - مصرف غذایی – مصرف زیبایی


2- چرا گیاهان زینتی مورد استفاده قرار میگیرند و در چه جاهایی از آنها استفاده میشود؟

گیاهان زینتی به دلیل داشتن رنگ و شكل های متنوع در طراحی و تزیین پاركها ، محوطه ی منازل و ادارات ، خیابان های شهر و... مورد استفاده قرار میگیرد.


3- متخصصان باغبانی چگونه محیط را برای زندگی انسانها دلپذیرتر میكند؟

متخصصان باغبانی و طراحی فضای سبز با استفاده از گیاهان بی گل و گلدار و با توجه به شكل و رنگ آنها ، فضاهای زیبایی را طراحی میكنند.


4- عوامل و شرایط محیط چه نقشی در زندگی گیاه دارد؟آن را توضیح دهید.

گیاهان مختلف نیاز به محیطی مختلفی دارند.تغییر شرایط محیطی بعضی از گیاهان موجب وقفه در رشد آنها میشود.اگر گیاه به محیط و شرایط جدید عادت كند ، دوباره فعال میشود ، اما گاهی نیز چنین نیست و گیاه به حالت اول باز نمیگردد.


5- شرایط محیطی رشد گیاهان را نام ببرید.

رطوبت هوا ، آب ، دما و خاك


6- یكی از عوامل مهم رشد گیاه دمای محیطی میباشد.


7- دو گیاه نام ببرید كه برای رشد حداقل به دمای 16 درجه سانتی گراد و حداكثر 30 درجه سانتی گراد نیازمند است.

كاغذ – اطلسی


8- گیاهانی مانند گل نرگس و بنفشه برای رشد به چه دمایی نیازمند است؟

نرگس و بنفشه حداقل به 5 و حداكثر 16 درجه سانتی گراد حرارت نیاز دارد.


9- گلهای روز بلند را تعریف كرده و دو مثال بزنید.

به گیاهانی كه در زمان گل دادن به بیش از 14 ساعت نور در روز نیاز دارند ، گلهای روز بلند گفته میشوند.مانند: شب بو ، اطلسی


10- گلهای روز كوتاه را تعریف كرده و دو مثال بزنید.

گیاهانی كه برای گل دادن به 8 تا 11 ساعت نور در روز نیاز دارند ، گیاهان روز كوتاه كفته میشوند.مانند: داوودی و كاكتوس


11- گلهای بی تفاوت را تعریف كرده و دو مثال بزنید.

به گیاهانی كه برای گل دادن نیاز به مدت مشخصی نور در روز ندارند مانند میخك و بنفشه آقریقایی ، گلهای بیتفاوت نسبت به نور گفته میشود.


12- چرا گاهی اوقات گیاهان گلدانی بیشتر به موادغذایی نیاز دارد؟

زیرا آب خروجی از زیر گلدان ها مقداری از موادغذایی خاك را در خود حل میكند و از دسترسی گیاه جارج میكند.


13- یكی از راههای تامین موادغذایی مورد نیاز گیاهان گلدان چیست؟

تعویض سالیانه خاك گلدانها با استفاده از خاك مناسب رشد گیاهان مورد نظر است كه در طول مدت فعالیت گیاه (عموما در بهار و تابستان) با اضافه نمودن كود به خاك گلدان ، بخش دیگری از نیاز غذایی آنها را تامین میكند.


14- چگونه باید به گلدان كود داد؟

مخلوط خاك باغچه، رس و ماسه را در ظرف بریزید و در صورت ضرورت مقدار كود شیمیایی مخصوص گیاهان گلدانی به آن افزوده و خوب مخلوط می كنیم .


15- خاك باغچه مخلوطی از رس و ماسه و كود شیمیایی است.


16- برای خروج آب اضافی از ته گلدان چه باید كرد ؟

قسمت پایین گلدان را شن ، سنگ ریزه و یا خاشاك درشت تا ارتفاع حدود 4 سانتی متر بریزید.



17- به طور كلی كودها به چند دسته تقسیم می شوند؟ آنها را نام ببرید.

دو دسته . كودهای آلی و كودهای شیمیایی.


18- كودهای آلی را تعریف كنید و سه مثال بزنید.

این كودها دارای منشا حیوانی یا گیاهی اند و به صورت جامد ومایع مورد استفاده قرار میگیرند. مانند : كودهای گاوی ، مرغی یا كود خاك برگ.


19- كودهای شیمیایی حاوی چه موادی هستند؟

ازت ، فسفر ، پتاسیم ، بر و آهن.


20- چرا استفاده از كود نیاز به مشورت با افراد مطلع دارد؟

گاهی مواد معدنی را به صورت مایع نیز مورد استفاده قرار می دهند . گیاهان مختلف به مقدار متفاوتی از مواد معدنی نیاز دارند ، ازین رو ، انتخاب نوع ومقدار كود ، نیاز به اطلاعات كافی و مشورت با افراد مطلع دارد.


21- چه موقع باید گیاهان گلدانی به دفعات بیشتری آبیاری شوند ؟

اگر خاك گلدان سبك باشد .


22- چه موقع گیاهان گلدانی احتیاج به آبیاری كمی دارند ؟

اگر خاك گلدان سنگین و رسی باشد .


23- چرا نباید گیاهان گلدانی را كه دارای خاك سنگین و رسی هستند به دفعات بیشتری آبیاری كرد ؟

چون فضاهای خالی بین ذرات خاك از آب پر می شود و هوا به ریشه ی گیاه نمی رسد و باعث پوشیده شدن ریشه و خشك شدن گیاه می گردد .


24- برای نگه داری گلدان به چه نكاتی باید توجه كرد ؟

سعی كنید خاك پای گلدان را هفته ای یكبار نرم كنید ، موقع آبیاری ، آب را در تمام سطح گلدان بپاشید ، خاك گلدان را همواره مرطوب نگه دارید و در فصل های بهار و تابستان كه گیاهان فعال هستند آب كافی در اختیار آنها قرار دهیم تا گل و گیاه شاداب و سرسبزی داشته باشد .


25- گیاهان گلدانی در چه فصلی فعال اند ؟

بهار و تابستان .


26- برای پرورش گیاهان در محیط های غیر بومی یا در خارج از فصل های رویش چه شرایطی را باید فراهم شود ؟

لازم است عوامل محیطی مانند رطوبت ، حرارت ، نور ، نوع خاك و مقدار آب ، متناسب با نیاز گیاه باشد و تحت نظارت منظم قرار گیرد. گلخانه چنین امكانی را برای ما فراهم میكند .


27- انواع روش های تكثیر گیاهان را بنویسید.

جنسی – غیر جنسی


28- در روش تكثیر جنسی از كشت دانه استفاده می شود .


29- انواع روش های تكثیر به روش غیر جنسی را نام ببرید .

قلمه زدن ، خوابانیدن ، پیوند زدن ، تقسیم ریشه ، گرفتن پا جوش .


30- قلمه زدن را تعریف كنید .

قلمه زدن عبارت است از قرار دادن قسمتی از ساقه یا برگ یك گیاه در شرلیط مناسب ( داخل خاك یا محلول مواد غذایی ) و مراقبت از آ ن تا ظهور ریشه و جوانه زدن برگ و تبدیل آن به یك گیاه كامل .


31- از گیاهانی كه با قلمه ساقه تكثیر می شوند 4 مورد نام ببرید .

شمعدانی ، حسن یوسف ، دیفن باخیا ، فیلودندرون .


32- 4 نوع گیاه نام ببرید كه با قلمه برگ تكثیر می شوند .

بنفشه ی آفریقایی – بگونیا- بگونیا ركس و سانسوریا.


33- خوابانیدن را توضیح دهید .

شاخه ی بعضی از درختان یا گل را بدون جدا كردن از تنه ی گیاه مادر ، در فاصله ی حدود 25 تا 30 سانتی متر از تنه ی اصلی گیاه اصلی به حالت انحنا در می آورند و داخل خاك مرطوب قرار می دهند ؛ طوری كه جوانه ی انتهایی از خاك بیرون بماند . آنگاه ضمن حفظ رطوبت خاك ، از آن مراقبت می كنند تا ریشه دار شود . سپس آن را از ساقه ی گیاه اصلی جدا می كنند و به عنوان یك گیاه جدید در جای دیگری می كارند .


34- چه گیاهانی از طریق خوابانیدن تكثیر می شوند؟

خرزهره ، موچسب ، پاپیتال ، دیفن باخیا.







What causes painful Achilles tendon?
شنبه 4 شهریور 1396 05:30 ب.ظ
Wow, awesome blog layout! How long have you been blogging for?
you make blogging look easy. The overall look of your web site is excellent, as well as the content!
http://katygomoran.hatenablog.com/archive/2017/06/01
شنبه 14 مرداد 1396 08:46 ق.ظ
Wonderful beat ! I would like to apprentice while you amend your site, how could i subscribe for a weblog site?

The account aided me a appropriate deal. I had been a little bit acquainted of this your broadcast provided vivid transparent concept
Joni
دوشنبه 25 اردیبهشت 1396 04:05 ق.ظ
Having read this I believed it was really informative.
I appreciate you taking the time and energy to put this informative article together.

I once again find myself personally spending a significant amount of time both reading and posting comments.
But so what, it was still worthwhile!
 
لبخندناراحتچشمک
نیشخندبغلسوال
قلبخجالتزبان
ماچتعجبعصبانی
عینکشیطانگریه
خندهقهقههخداحافظ
سبزقهرهورا
دستگلتفکر